U prostorijama Centra za prevenciju u Domu zdravlja od 20.09.2018. godine počeo je drugi ciklus škole "Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje". Radionice traju tri mjeseca ili 12 radionica po planu i uputstvima koje je sačinila Džudi Hačings. 

 Program roditeljstva prvenstveno je usmjeren na sprečavanje nasilja nad djecom, uspostavljanje pozitivnog odnosa između roditelja i djece, kao i na razvijanje osjećanja kompetentnosti kod roditelja. Osmišljen je s namjerom obezbjeđivanja zdravog odrastanja djece uzrasta od 2 do 9 godina, a trenutno se sprovodi u četiri najveće opštine u Crnoj Gori – Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju i Beranama. Ovaj program pod nazivom „Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje“ („Parenting for Lifelong Health“) sprovodi se u još petnaestak zemalja u Evropi, Aziji i Africi. Izradu programa „Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje“ podržali su Svjetska zdravstvena organizacija, UNICEF i pet renomiranih univerziteta na svijetu (Oksford, Reding i Bangor u Velikoj Britaniji i Stelenboš i Univerzitet Kejptauna u Južnoafričkoj Republici). 

Program u Domu zdravlja  Bijelo Polje  sprovode edukovani facilitatori psihološkinja Danijela Femić i visoka medicinska sestra Tina Novović.