U JZU Dom zdravlja Bijelo Polje sredinom januara 2018. godine u okviru Savjetovališta za mlade sprovodiće se „Program roditeljstva za cjeloživotno zdravlje za porodice sa djecom uzrasta od 2 do 9 godina“.

Radionicu će voditi Psiholog Danijela Femić i specijalista strukovna medicinska sestra Tina Novović koje su dobile sertifikate i prošle edukaciju koja je održana u Bečićima u periodu od 16.-20. oktobra 2017. godine. Edukaciju u Bečićima su održali trenerski par eksperti Prof. dr Džudi Hačins klinička psihološkinja i dr Džejmi Lahman koji su i jedni od osnivača programa. Program roditeljstva za cjeloživotno zdravlje za malu djecu razrađen je u okviru Roditeljstva za cjeloživotno zdravlje, odnosno partnerstva Svjetske zdravstvene organizacije, UNICEF-a, univerziteta Bangor, Kejptaun i oksford, kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike.

Program je posebno prilagođen porodicama u ranjivom položaju koje se suočavaju sa izazovima u smislu ponašanja njihove djece, a cilj mu je da se promoviše pozitivno roditeljstvo kako bi se smanjio rizik zlostavljanja i zanemarivanja djece u zajednicama sa nižim primanjima i samim tim pomogne roditeljima da razviju vještine za uspostavljanje pozitivnog odnosa sa djecom.