U susret Novoj godini, Uprava Doma zdravlja Bijelo Polje, uručila je novogodišnje paketiće najmlađim korisnicima Centra za djecu sa posebnim potrebama.

Oko dvadesetak mališana je dobilo poklon paketiće, sa sadržajem najljepših slatkiša koje su im uručili medicinski radnici, i na taj način izmamili osmjehe na njihovim licima. Prije uručenja paketića, djeca su uživala u prigodnom muzičkom programu, pjesmama o novogodišnjim praznicima i Djeda mrazu, a sve sa ciljem da im se uljepšaju predstojeći praznični dani.

Centar za djecu sa posebnim potrebama, pri Domu zdravlja čiji su korisnici uzrasta od 0 do 14 godina, koncipiran je na primarnom nivou i nudi multidisciplinaran pristup djeci koja imaju problema u psiho motornom razvoju. Centar je regionalnog karaktera, ima dobar tim koji je edukovan iz oblasti razvojne pedijatrije za rad sa djecom, i prati kontinuiranu medicinsku edukaciju, a posjeduje i senzornu sobu koja je, možda, prva na sjeveru naše zemlje. Postoji želja da u narednom periodu komunikacija ovog Centra sa obrazovnim institucijama bude na mnogo većem nivou, a glavni cilj  je da se djeca integrišu u društvo, i da se postigne sociorehabilitacija u skladu sa Pravilnikom Ujedinjenih nacija”, zaključila je direktorica prim dr Majda Dobardžić.