Dobrodošli na web-site Doma zdravlja Bijelo Polje!

 

Ovdje možete pronaći podatke o organizaciji i djelatnosti naše ustanove, uslugama koje pružamo, kao i važne informacije u vezi Vašeg zdravlja.

 

Želimo Vam ugodno pretraživanje naših stranica!

 

Radno vrijeme

Brojevi telefona


Prijava korisnika

Obilježen Svjetski dan zdrave hrane

hrana

Povodom 17. oktobra Svjetskog dana zdrave hrane Prim.spec.dr Ifeta Erović iz JZU Dom zdravlja Bijelo Polje održala je predavanje i radionicu na temu „ Zdrava ishrana“  u  VJ“Crvenkapa“  JPU „Dušo Basekić“ u Bijelom Polju.

Zdrava hrana je osnov zdravog života i dobrog zdravlja, tako da je najvažnije naučiti djecu od malih nogu šta je pravilna ishrana i zdrava hrana. Koliko je važno unositi voće i povrće, a izbjegavati pretjerani unos slatkiša. Tim povodom odabrana je grupa djece starosti od 5 godina i analizirane su njihove navike u ishrani tokom doručka vodeći računa o tome šta djeca vole, a šta ne žele ni da pomirišu.

Djeca su uglavnom birala hranu koju poznaju, koja im lijepo izgleda i onu koju  zahtijevaju od svojih roditelja kući, a to su  viršle, salame i slatkiši, samo je mali broj među njima ruku pružio ka pecivima, šargarepi, paprici i banani. Nemaju granicu pri unosu hrane, pretrpavaju se i pojedini već imaju naznake gojaznosti.

Imajući sve to u vidu vrlo rado su dati odgovori na sva pitanja mališana i uz niz savjeta pokušano je da im se približi značaj zdrave ishrane. Zbog jako dobre saradnje sa djecom ali i kadrom koji radi smatramo da ova i slične aktivnosti mogu doprinijeti jačanju svijesti o zdravoj ishrani. 

zastitnik-prava

Broj MZ za primjedbe

Kalendar-zdravlja

Hipokrat

Kako do nas?

DZBP mapa

JZU Dom zdravlja Bijelo Polje

ul. Voja Lješnjaka bb
84000 Bijelo Polje
tel: +382 (0)50 432 327
fax: +382 (0)50 432 149
dom_zdrav_bp@t-com.me
www.domzdravljabp.me